Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016
x

CODEX: ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ

Το βιβλίο του Γιάννη Στεργή που αποτελεί βοήθημα για τον επιχειρηματία που αντιλαμβάνεται τη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού στην επιτυχία.

Ένα σημαντικό εργαλείο για το σύγχρονο επιχειρηματία, έναν κώδικα ανάπτυξης για τις μικρές και τις μικρο- μικρές επιχειρήσεις πάνω στις αρχές της υγιούς επιχειρηματικότητας, παρουσίασε ο πρόεδρος της hyphen SA και συγγραφέας Γιάννης Στεργής CRVDr, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Παύλος Ζάννας" του "Ολύμπιον".

Ο λόγος για το "the aristonproject CODEX: Οδικός χάρτης προς την επιχειρηματική αυτονόμηση", το βιβλίο που αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα, ένα manual για τον επιχειρηματία, που στην περίπωση του Έλληνα, θα πρέπει να βγει από το τέλμα της καθημερινής επιβίωσης στο οποίο τον έριξε η πολύχρονη κρίση και να ξαναρχίσει να σκέπτεται δημιουργικά, όπως είπε στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Αθανάσιος Σαββάκης.

Το the ariston project CODEX, όπως τονίσθηκε, κωδικοποιεί βιωματικά τους μικρούς στόχους που πρέπει να κατακτούμε κάθε ημέρα για να είμαστε επιτυχημένοι και να έχουμε λύσεις παντός καιρού, λύσεις που δεν αφορούν αποκλειστικά στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, αλλά λύσεις που δίνουν διεξόδους ακόμη και σε προσωπικά διλήμματα αφού η προσέγγιση του συγγραφέα εδράζεται σε ηθικές αξίες και στις στέρεες βάσεις της αλήθειας των ανθρωπίνων σχέσεων.

Η παρουσίαση του CODEX άνοιξε με έναν σύντομο χαιρετισμό από την κ. Emma Rachael Parker συνιδρύτρια της hyphen SA, oμίλου μηχανικής εκδόσεων, εκπαίδευσης και διαπολιτισμικής επικοινωνίας, όπως και της the ariston project Ltd μιας δεξαμενής εκπαιδευτικής τεχνογνωσίας αλλά και του εκδοτικού οίκου ParkerStergis Publishing.

To CODEX, όπως επισήμανε ο κ. Δημήτριος Νικολαΐδης Διευθυντής του Τμήματος Επιστημών Διοίκησης και Οικονομικών του City College, προσεγγίζει τον σημαντικότερο ίσως παράγοντα για την επιτυχή λειτουργία μίας επιχείρησης, δηλαδή του ανθρώπινου δυναμικού της και των δεξιοτήτων που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι σε αυτή για να είναι δυνατή η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. " Η λάθος εταιρική κουλτούρα μπορεί να καταστρέψει την εταιρεία σας", είπε ο κ. Νικολαΐδης προσθέτοντας ότι "το CODEX δίνει και ένα εργαλείο μέτρησης των δεξιοτήτων των εργαζομένων".

Μια άλλη διάσταση, τη φιλοσοφική, που αποτελεί τη βάση του CODEX, ανέδειξε ο κ. Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, επίκ. καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, επισημαίνοντας τη σημασία του οράματος και των ηθικών αξιών πίσω από την επιχειρηματική πρακτική, αλλά και του επιχειρείν στη λογική του κοινοτισμού αφού η αντίληψη του συγγραφέα Γιάννη Στεργή, όπως είπε ο κ. Σαρηγιαννίδης, είναι η επιδίωξη της ατομικής αριστείας αλλά όχι σε πνεύμα ανταγωνισμού, αλλά με πνεύμα αλληλοσυμπλήρωσης στη συλλογικότητας της ομάδας.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Στεργής, αναφέρθηκε στην προσωπική του διαδρομή που τον οδήγησε στην ίδρυση της hyphen, στο the ariston project και τώρα στο CODEX, συνιστώσες σε μία συνεπή πορεία που πιστεύει στη διαρκή καλλιέργεια και επικαιροποίηση των δεξιοτήτων του κάθε ανθρώπου, ενός ενεργού δυναμικού, ενός "γνωστικού φορτίου" που τον βοηθάει να ανελιχθεί αλλά και να ελκύσει και άλλους στην ανοδική του πορεία.




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ